Hotel Boka Logo
Book now Posebna ponudba

Uživajte

UŽIVAJTE v trenutkih moči, pozitivne energije in iskrene predanosti naravi in sebi.

	Rafting

Rafting

Je najbolj vznemirljiva skupinska aktivnost na smaragdno zeleni reki, ki je kot nalašč za vse, ki bi radi veslali po njenih brzicah. Vsekakor je adrenalinsko doživetje, a ne samo to: je tudi dih jemajoča pot po reki Soči, kjer boste uživali v razgledih na slikovita gorska pobočja, ki se dvigajo nad najlepšo slovensko reko. Če ste prvič v dolini Soče, je rafting zagotovo doživetje, ki ga nikakor ne smete zamuditi. Najbolje je uživati v družbi naših prijaznih, visoko usposobljenih, izkušenih in licenciranih vodnikov!

Kdaj je najboljši čas za rafting po Soči?

V visoki sezoni vsak dan ob 8:30, 12:00 ali 16:00 uri. V nizki sezoni sta na voljo dva termina: ob 9:00 in 12:00. Za bolj adrenalinsko vožnjo se priporoča obisk spomladi in jeseni, torej ob višjem vodostaju reke Soče.

 

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo, sončna krema!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

Soteskanje

Soteskanje

Presihajoči potoki, zeleni tolmuni, manjši in večji slapovi, naravni tobogani... Canyoning je najbolj dinamično in igrivo doživetje v vsej dolini Soče. Sprehod po ozkih soteskah, ki so jih izdolbli presihajoči potoki, veslanje po kristalno čisti vodi, skakanje v čiste naravne tolmune in drsenje po slapovih. Canyoning je odlična izbira za vse, ki želite varno raziskovati divjo, skrito naravo v zavetju gorskih obronkov doline Soče. Je edinstven način za spoznavanje naravnih čudes, izklesanih v daljni preteklosti. V soteskanju je najbolje uživati v družbi naših prijaznih, visoko usposobljenih, izkušenih in licenciranih vodnikov!

Kdaj je najboljši čas za soteskanje?

Za soteskanje so primernejši poletni meseci, zaradi višjih temperatur. Priporočljivo je imeti s seboj nekaj toplih oblačil, ki si jih nadenete po opravljenem spustu.

 

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

Kajak

Kajak

Doživite užitek vožnje s kajakom po eni najlepših rek v Evropi, ki jo častijo kajakaši z vsega sveta!

Ste popolni začetnik, ki še nikoli niste sedli v kajak? Ste že veslali, a bi raje prvo izkušnjo tuje reke doživeli v družbi nekoga, ki reko Sočo poglobljeno pozna? Naši prijazni, visoko usposobljeni, izkušeni in licencirani vodniki vam bodo zagotovili podrobne informacije o osnovah kajakaštva in/ali značilnostih reke. Z njimi ob sebi boste varno premagali izzive deroče reke!

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo, sončna krema!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

 

Zipline

Zipline

Za spremembo izgubite tla pod nogami in se podajte na nepozaben polet. Adrenalinski navdušenci lahko izbirajo med dvema zipline parkoma, ki po velikosti in naravni lepoti okolice sodita v sam vrh tovrstnih evropskih parkov.

Zaupajte vodenju usposobljenih vodnikov, prepustite se adrenalinu in uživajte v razgledih na idiličen alpski svet, ki ga obiskovalec doline Soče občuti na vsakem koraku. Privoščite si aktivno doživetje in razgledišče, s katerega ptice opazujejo divje doline.

Jadralno padalstvo

Jadralno padalstvo

Mnogi adrenalinski navdušenci si želijo ogledati Julijske Alpe in dolino Soče, iz ptičje perspektive. Odlične termične in vetrovne razmere ter oblika gora ustvarjajo dobre pogoje za jadralne padalce.

V dolini Soče se nahaja več vzletišč, kar jadralnim padalcem omogoča, da v različnih vremenskih pogojih najdejo primerno vzletišče.

 

Tandemski poleti

Nekatere športne agencije v dolini Soče izvajajo tandemske polete z jadralnim padalom. Jadralno padalstvo v tandemu ne zahteva nobenih predhodnih izkušenj.

Gorsko kolesarjenje

Gorsko kolesarjenje

Na Bovškem je na voljo veliko lažjih in zahtevnejših tur. Če nameravate kolesarit sami, nudimo najem gorskih koles. Če pa želite doživeti najbolj atraktivne in slikovite poti ter obiskati najbolj skrite gorske kotičke in doline, vas lahko tja popelje tudi naš vodnik.

Pohodništvo

Pohodništvo

Visokogorski svet Julijskih Alp, neokrnjena narava Triglavskega narodnega parka in bližina reke Soče uvrščata destinacijo Dolina Soče med najlepše pohodniške destinacije. Omeniti velja Alpe Adria Trail, Juliana trail, Soško pot in Pot miru. Prvi dve potekata v bližini hotela Boka.

Označene poti različnih težavnosti razveseljujejo tako zahtevne gornike, alpiniste, kot tudi obiskovalce, ki si želijo predvsem sprehodov in ogledov lahko dostopnih naravnih čudes in kulturnih znamenitosti.

Poskrbimo lahko tudi za prevoz pohodnikov ali za vodeno turo.

Po dolini

Po dolini

GalerijaPuščica desno

Kozjak

Nedaleč od Kobarida, nad smaragdno Sočo je soteska potoka Kozjak, v kateri posebej izstopa 15 metrov visoki slap Kozjak. Do slapa vodi urejena sprehajalna pot, ki jo dopolnjujejo leseni mostički in končna  terasa, iz katere se odstira pogled proti skalnem amfiteatru.

Kobarid

Kobarid, zgodovinski kraj pod slikovitim Krnskim pogorjem (2244 m), kjer so nekoč divjali boji soške fronte. Sprehodite se po Kobariški zgodovinski poti, obiščite Toncov grad, znameniti Kobariški muzej, najboljši evropski muzej leta 1993 in pokukajte v Muzej sirarstva.

Mangart

Četrta najvišja gora v Sloveniji, ki premore veličasten razgled na vzhodne in zahodne Julijske Alpe. Z Mangartskega sedla (2072 m) vodita proti vrhu Mangarta (tudi Mangrt) italijanska in slovenska pot. 

Trenta

Dolino Trente, ki je ena najbolj pristnih dolin v Sloveniji lahko obiščete v vseh letnih časih. Nahaja se v Triglavskem Narodnem Parku. Začne se pri izviru Soče v dolini Zadnje Trente in svojo pot nadaljuje do korit Soče, mimo alpskega botaničnega vrta Juliana.

Prelaz Vršič

Najvišji slovenski cestni prelaz s 50 serpentinami, povezuje Bovec s Kranjsko Goro in je odlična izhodiščna točka za planinske ture v Julijske Alpe.

Bovec

Bovec je alpski biser, ki ponuja razglede na Julijce in smaragdno reko Sočo. Je raj za adrenalinske navdušence, za ljubitelje narave, zgodovine in gastronomije. Pozimi pa Bovec ponuja smučanje na najvišjem smučišču v Sloveniji, na Kaninu.

Aktivni prostor za piknik

Aktivni prostor za piknik

Če želite po raftingu, soteskanju ali kakršnikoli drugi aktivnosti še naprej preživeti dan na prostem, lahko to storite v našem TOP centru, kjer lahko izkoristite prijeten piknik prostor. Uporaba piknik prostora, ki se nahaja v senci ob potoku, je brezplačna za vse, ki se udeležite katere od naših aktivnosti v naravi!

Boka aktivni kosilo paket

Boka aktivni kosilo paket

Hotel Boka in njegova okolica sta odlično zunanje igrišče za vaše aktivne počitnice. Lahko vam povemo o najboljših možnostih in skupaj z našimi partnerji lahko organiziramo nepozabno doživetje ter poskrbimo za vašo energijo. Naj vam predstavimo novost 2023, BOKA AKTIVNI KOSILO PAKET. Paket kosilo, sestavljen iz zdravega sendviča (iz vlaknin bogatega polnozrnatega kruha, beljakovinskega namaza, eko predelanega mesa, lokalnega sira in zelenjave z našega vrta) in prav posebne domače energijske pijače (iz domačih zelišč in sadja, domače sirupi in gorska voda). Biti aktiven pomeni biti zdrav.