facebook instagram tripadvisor

Outdoor

Boka Outdoor v dolini Soče od aprila do oktobra skrbi za aktivne počitnice. Pridružite se nam na pohodnih in kolesarskih turah po poteh, tik ob reki Soči in v osrčju Triglavskega narodnega parka. Izbirate lahko med različnimi vodnimi aktivnostmi na reki Soči ali pa med spustom po jeklenicah zipline parka nad sotesko Učja. Polet s padalom pa bo zagotovo posebna izkušnja, kjer boste Triglavski narodni park občudovali s ptičje perspektive.

Rafting

Doživite divjino smaragdne reke Soče na vznemirljiv način. Čaka vas tri ure pristnega stika z naravo na osmih kilometrih brzic. Nepozabna izkušnja, ki bo ostala kot lep spomin na dolino Soče.

Veliki raft

(3-8 oseb + vodnik)

NazivDolzinaTrajanjeZahtevnost
Boka - Trnovo 18Km3hI - IV
Zmuklica - Trnovo 117Km4,5hI - IV

Boka-Trnovo je klasična tura in vsebuje tako lažje odseke kot zahtevnejše brzice. Vstopno mesto v času primernega vodostaja se nahaja pred našim hotelom. V poletnih mesecih, ko je vodostaj nižji, rafting pričnemo na vstopnem mestu Srpenica I, ki je od hotela oddaljen 3km. Spust se začne na mirnejšem delu reke in v 1,5 urni avanturi doživite tudi brzice zahtevnosti IV. Na poti je postanek za plavanje, skoke iz balvanov, spuščanje po raft-toboganu. Rafting zaključimo na izstopnem mestu Trnovo I.

Mali rafting

(2 osebi + vodnik)

NazivDolzinaTrajanjeZahtevnost
Boka - Trnovo 18Km3hI - IV

Mini rafting je odlična izbira aktivnosti, če želite adrenalinsko doživetje izkusiti v dvoje. Mini rafting je manjša različica rafting čolna za do 2 osebi poleg vodnika. Mini raft se izvaja na enakem odseku kot program z velikim raftom. Razlika je manjša velikosti čolna, ki omogoča da smo bližje rečnemu toku in intenzivneje občutimo moč rečnih brzic, in tudi v načinu sedenja. Pri klasičnem raftingu sedimo na stranici čolna, pri mini raftu pa klečimo na dnu čolna.

Kdaj je najboljši čas za rafting po Soči?

V visoki sezoni vsak dan ob 8:30, 12:00 ali 16:00 uri. V nizki sezoni sta na voljo dva termina: ob 9:00 in 12:00. Za bolj adrenalinsko vožnjo se priporoča obisk spomladi in jeseni, torej ob višjem vodostaju reke Soče.

 

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo, sončna krema!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

Naštete aktivnosti na vodi ponujamo v sodelovanju z partnersko agencijo Sport Mix iz Bovca.

 

Cena na osebo velja za odrasle (za skupine večje od 10 oseb vam nudimo različne popuste). Cene v nizki sezoni za rafting in soteskanja (15.3.-30.6. in 1.9.-31.10.) so nižje za 10%. Trajanje celotnega izleta obsega: transport, preoblačenje, navodila vodnika, spust po reki oz. soteski. Pri izbiri več aktivnosti in team buildingih ponujamo posebne cene!

 

Soteskanje

Soteskanje predstavlja adrenalinsko aktivnost v strmih soteskah pritokov reke Soče. Slikovite stene, korita, bučanje slapov in kristalno čisti, zeleni tolmuni nas spremljajo na vsakem koraku.
Gre za spust skozi sotesko in premagovanje naravnih ovir kot so naravni tobogani in slapovi čez katere skačete v tolmune.

 

Soteskanje

NazivTrajanjeZahtevnostCena/oseba
Sušec3hI - II55€
Fratarica4,5hII - IV90€
Kozjak5hIII - IV90€

Kdaj je najboljši čas za soteskanje?

Za soteskanje so primernejši poletni meseci, zaradi višjih temperatur. Priporočljivo je imeti s seboj nekaj toplih oblačil, ki si jih nadenete po opravljenem spustu.

 

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

Kajak

V kolikor iščete drugačno izkušnjo po reki Soči, vam brez oklevanja priporočamo voden kajakaški spust. Z izkušenim vodnikom boste izkusili čarobnost reke ter se hkrati prepustili ne samo lepoti, temveč tudi divjim brzicam.

Ponudba

NazivTrajanjeCena/oseba
Voden kajakaški spust3h59€

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo, sončna krema!

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

 

Zipline

Spust po 10 jeklenicah nad neokrnjeno naravo nedostopnega kanjona reke Učje z razgledi na strme pečine, bovško dolino in Triglav vzame dih.

Ponudba

NazivTrajanjeCena/oseba
Soteska Učja2,5h57€

Zipline ponujamo v sodelovanju z partnersko agencijo Soča Rafting iz Bovca.

Jadralno padalstvo

Nepozabno doživetje, kjer lahko začutiš edinstven in vznemirljiv občutek letenja in deljenja neba s pticami.

 

Ponudba

TrajanjeCena/oseba
0,5h160€

Aktivnost poteka v sodelovanju z agencijo Alpe Šport Vančar.

Gorsko kolesarjenje

Na voljo so številne lažje in zahtevnejše ture. Če se nameravate na kolesarjenje podati sami vam nudimo izposojo gorskih koles. Če pa želite doživeti najatraktivnejše in najbolj razgledne poti in obiskati najbolj skrite gorske kotičke, ki bi jih težko našli sami, pa vas lahko tja popelje tudi vodnik.

Izposoja koles

TrajanjeCena/oseba
1-6h15€
24h20€

* v ceni izposoje je vključena tudi čelada

Pri nas si lahko izposodite najprimernejša kolesa in z njimi raziskujete dolino Soče.

NOVO: ponujamo e-bike tura, 50 km, 5h, 10 najbolj atraktivnih kotičkov doline.


Če ne veste kam, vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri prave poti ali vodene kolesarske ture v sodelovanju z agencijo Sport Mix. Tudi z e kolesom (celodnevna tura).

Pohodništvo

Visokogorski svet Julijskih Alp, neokrnjena narava Triglavskega narodnega parka in bližina reke Soče uvrščajo destinacijo dolino Soče med najlepše pohodniške destinacije. Omeniti velja Alpe Adria Trail, Juliana trail, Soča trail, Pot miru. Prvi dve potekata v bližini hotela Boka.

Označene poti različnih težavnosti razveseljujejo tako zahtevne gornike, alpiniste, kot tudi obiskovalce, ki si želijo predvsem sprehodov in ogledov lahko dostopnih naravnih čudes in kulturnih znamenitosti.

 

Poskrbimo lahko tudi za prevoz pohodnikov ali za vodeno turo.

Po dolini

Galerija

KOZJAK


Nedaleč od Kobarida, nad smaragdno Sočo je soteska potoka Kozjak, v kateri posebej izstopa 15 metrov visoki slap Kozjak. Do slapa vodi urejena sprehajalna pot, ki jo dopolnjujejo leseni mostički in končna  terasa, iz katere se odstira pogled proti skalnem amfiteatru.

 

KOBARID

Kobarid, zgodovinski kraj pod slikovitim Krnskim pogorjem (2244 m), kjer so nekoč divjali boji soške fronte. Sprehodite se po Kobariški zgodovinski poti, obiščite Toncov grad, znameniti Kobariški muzej, najboljši evropski muzej leta 1993 in pokukajte v Muzej sirarstva.

TRENTA

Dolino Trente, ki je ena najbolj pristnih dolin v Sloveniji lahko obiščete v vseh letnih časih. Nahaja se v Triglavskem Narodnem Parku. Začne se pri izviru Soče v dolini Zadnje Trente in svojo pot nadaljuje do korit Soče, mimo alpskega botaničnega vrta Juliana.

 

PRELAZ VRŠIČ

Najvišji slovenski cestni prelaz s 50 serpentinami, povezuje Bovec s Kranjsko Goro in je odlična izhodiščna točka za planinske ture v Julijske Alpe.

 

MANGART

Četrta najvišja gora v Sloveniji, ki premore veličasten razgled na vzhodne in zahodne Julijske Alpe. Z Mangartskega sedla (2072 m) vodita proti vrhu Mangarta (tudi Mangrt) italijanska in slovenska pot. 

 

BOVEC

Bovec je alpski biser, ki ponuja razglede na Julijce in smaragdno reko Sočo. Je raj za adrenalinske navdušence, za ljubitelje narave, zgodovine in gastronomije. Pozimi pa Bovec ponuja smučanje na najvišjem smučišču v Sloveniji, na Kaninu.