facebook instagram tripadvisor

Poletje

Pridružite se nam na pohodnih in kolesarskih turah po poteh, tik ob reki Soči in v osrčju Triglavskega narodnega parka. Izbirate lahko med različnimi vodnimi aktivnostmi na reki Soči ali pa med spustom po jeklenicah zipline parka nad sotesko Učja. Polet s padalom pa bo zagotovo posebna izkušnja, kjer boste Triglavski narodni park občudovali s ptičje perspektive.

Rafting

Doživite divjino smaragdne reke Soče na vznemirljiv način. Čaka vas tri ure pristnega stika z naravo na osmih kilometrih brzic. Nepozabna izkušnja, ki bo ostala kot lep spomin na dolino Soče.

Kdaj je najboljši čas za rafting po Soči?

V visoki sezoni vsak dan ob 8:30, 12:00 ali 16:00 uri. V nizki sezoni sta na voljo dva termina: ob 9:00 in 12:00. Za bolj adrenalinsko vožnjo se priporoča obisk spomladi in jeseni, torej ob višjem vodostaju reke Soče.

 

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo, sončna krema!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

Soteskanje

Soteskanje predstavlja adrenalinsko aktivnost v strmih soteskah pritokov reke Soče. Slikovite stene, korita, bučanje slapov in kristalno čisti, zeleni tolmuni nas spremljajo na vsakem koraku.
Gre za spust skozi sotesko in premagovanje naravnih ovir kot so naravni tobogani in slapovi čez katere skačete v tolmune.

 

Kdaj je najboljši čas za soteskanje?

Za soteskanje so primernejši poletni meseci, zaradi višjih temperatur. Priporočljivo je imeti s seboj nekaj toplih oblačil, ki si jih nadenete po opravljenem spustu.

 

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo!

 

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

Kajak

Spust s kajakom po reki Soči navdaja kajakaše s posebnimi občutki doživljanja narave. Drsenje po vzvalovani smaragdni vodni gladini se vsake toliko ustavi v mirnih kotičkih reke in se dotakne s svežino, šumenjem in čarobnimi pogledi. Kajak izlet v dolini Soče je v vročih poletnih dneh prava ohladitev, v deževnih pa boste pozabili na slabo vreme.

 

Plovba s kajakom v dolini Soče in okolici je možna na odsekih rek in jezerih:

 

Za plovbo po reki Soči in Koritnici je potrebna dovolilnica. Preden se podate na reko, si oglejte informacije glede plovnega režima in varnosti.

Kaj potrebujete?

Kopalke, brisača, suho spodnje perilo, sončna krema!

Izleta se ne morejo udeležiti

Nosečnice, osebe nižje od 120 cm, osebe z zmanjšano mobilnostjo, osebe s težavami s hrbtenico in drugimi psihofizičnimi poškodbami, neplavalci in osebe pod vplivom psihotropnih sredstev ali alkohola!

 

Zipline

Za spremembo izgubite tla pod nogami in švignite na nepozaben polet! Adrenalinskim navdušencem sta na izbiro dva zipline parka, ki po velikosti in naravni lepoti okolice segata v sam evropski vrh.

 

Prepustite se usposobljenim vodnikom, adrenalinu in pogledom na idilično  alpsko okolje, ki ga v Dolini Soče obiskovalec začuti na vsakem koraku. Privoščite si aktivno doživetje in zorni kot, s katerega  divje doline opazujejo ptice. Športni agenciji iz Bovca organizirata zipline v dolini Krnica in v neokrnjeni soteski Učja, kjer je največji zipline park v Evropi.

Jadralno padalstvo

Veliko adrenalinskih navdušencev želi doživeti Julijske Alpe in dolino Soče s ptičje perspektive. Odlični pogoji termike, vetrovne razmere in oblikovanost gora ustvarjajo dobre pogoje za jadralne padalce.

 

V dolini Soče se nahaja več vzletišč, kar jadralnim padalcem omogoča, da v različnih vremenskih pogojih najdejo primerno vzletišče.

 

Tandemski poleti

Nekatere športne agencije v dolini Soče izvajajo tandemske polete z jadralnim padalom. Jadralno padalstvo v tandemu ne zahteva nobenih predhodnih izkušenj.

 

Gorsko kolesarjenje

Na voljo so številne lažje in zahtevnejše ture. Če se nameravate na kolesarjenje podati sami vam nudimo izposojo gorskih koles. Če pa želite doživeti najatraktivnejše in najbolj razgledne poti in obiskati najbolj skrite gorske kotičke, ki bi jih težko našli sami, pa vas lahko tja popelje tudi vodnik.

Pohodništvo

Visokogorski svet Julijskih Alp, neokrnjena narava Triglavskega narodnega parka in bližina reke Soče uvrščajo destinacijo dolino Soče med najlepše pohodniške destinacije. Omeniti velja Alpe Adria Trail, Juliana trail, Soča trail, Pot miru. Prvi dve potekata v bližini hotela Boka.

Označene poti različnih težavnosti razveseljujejo tako zahtevne gornike, alpiniste, kot tudi obiskovalce, ki si želijo predvsem sprehodov in ogledov lahko dostopnih naravnih čudes in kulturnih znamenitosti.

 

Poskrbimo lahko tudi za prevoz pohodnikov ali za vodeno turo.

Po dolini

Top 5 priporočil

Galerija

KOZJAK


Nedaleč od Kobarida, nad smaragdno Sočo je soteska potoka Kozjak, v kateri posebej izstopa 15 metrov visoki slap Kozjak. Do slapa vodi urejena sprehajalna pot, ki jo dopolnjujejo leseni mostički in končna  terasa, iz katere se odstira pogled proti skalnem amfiteatru.

 

KOBARID

Kobarid, zgodovinski kraj pod slikovitim Krnskim pogorjem (2244 m), kjer so nekoč divjali boji soške fronte. Sprehodite se po Kobariški zgodovinski poti, obiščite Toncov grad, znameniti Kobariški muzej, najboljši evropski muzej leta 1993 in pokukajte v Muzej sirarstva.

TRENTA

Dolino Trente, ki je ena najbolj pristnih dolin v Sloveniji lahko obiščete v vseh letnih časih. Nahaja se v Triglavskem Narodnem Parku. Začne se pri izviru Soče v dolini Zadnje Trente in svojo pot nadaljuje do korit Soče, mimo alpskega botaničnega vrta Juliana.

 

PRELAZ VRŠIČ

Najvišji slovenski cestni prelaz s 50 serpentinami, povezuje Bovec s Kranjsko Goro in je odlična izhodiščna točka za planinske ture v Julijske Alpe.

 

MANGART

Četrta najvišja gora v Sloveniji, ki premore veličasten razgled na vzhodne in zahodne Julijske Alpe. Z Mangartskega sedla (2072 m) vodita proti vrhu Mangarta (tudi Mangrt) italijanska in slovenska pot. 

 

BOVEC

Bovec je alpski biser, ki ponuja razglede na Julijce in smaragdno reko Sočo. Je raj za adrenalinske navdušence, za ljubitelje narave, zgodovine in gastronomije. Pozimi pa Bovec ponuja smučanje na najvišjem smučišču v Sloveniji, na Kaninu.