Snežne razmere Kako do nas Poletje Zima

KobarIški muzej 1. svetovne vojne je zgodovinski muzej, ki je bil ustanovljen leta 1990 z namenom ohranjanja, raziskovanja in predstavljanja dogodkov iz I. svetovne vojne, še posebno Soške fronte. Nahaja se v centru Kobarida.
Več na www.kobariski-muzej.si 

MUZEJ SIRARSTVA KOBARID - današnja Mlekarna Planika je nastala na osnovi dediščine in ohranjene tradicije sirarstva. Gre za zgodovinsko-etnološko zbirko OD PLANINE DO PLANIKE. V sklopu muzeja je tudi trgovina z izdelki Planika. V Bovcu se nahaja POSESTVO BOGATA. Posestvo se nahaja v neposredni bližini Bovca, 5 minut hoje v smeri reke Soče. Na posestvu lahko preživite dan v družbi živali. V posebnem prostoru, ki je opremljen samo za obiskovalce, si lahko ogledate in poiščete nekaj informacij o tisočletni tradiciji sirarstva v dolini, o delovanju Mlekarne Planika, o ekoloških izdelkih in o dolini Soče. Tu je mogoče tudi kupiti izdelke Mlekarne Planika in Salamerije Alpija iz Tolmina. Več na www.mlekarna-planika.si 

MUZEJ NA PROSTEM - po prizoriščih soške fronte.
Po Poti miru v Posočju, ki jih je pred leti uredila Fundacija „Poti miru v Posočju”, boste lahko ob pripovedovanju vodnika v neokrnjenih in mirnih predelih Zgornjega posočja podoživljali življenje vojakov prve svetovne vojne.

Več o muzejih https://www.soca-valley.com/sl/znamenitosti/dediscina/muzeji-in-zbirke/