Snežne razmere Kako do nas Poletje Zima

Mangartsko sedlo, do katerega vodi 12 kilometrov dolga cesta, zgrajena pred skoraj 80 leti, je priljubljeno izhodišče za številne pohodnike ter cilj za zagrizene kolesarje in predvsem motoriste.

Kriški podi, se dvigajo nad dolino Trenta, med pobočji Pihavca, Bovškega Gamsovca, Stenarja, Križa in Razorja. Vidni so v značilni panorami iz Trente. Pogačnikov dom na Kriških podih (2050 m) je postavljen prav na njihov rob. Izpred koče je tako enkraten razgled na dolino Trenta. Pot se prične v dolini Zadnjice in sodi med ene najlepših planinskih poti v okolici,

Krn in Krnsko jezero: Krnsko jezero je največje slovensko visokogorsko jezero. Dolgo je 300m, široko 150m in skoraj 18m globoko. Od jezera je lep pogled proti Krnu in njegovim sosednjim vrhovom. Med Trento in Bovcem se pri vasi Soča odcepi cesta v Lepeno. Tej cesti, ki je v celoti asfaltirana sledimo do parkirišča pri domu v Lepeni, kjer se prične pohodna pot. 

Svinjak je impozanten hrib nad Bovcem, ki “razcepi” dolino na dolino Soče in Koritnice. Zaradi svoje piramidaste oblike mu pravijo tudi bovški Matterhorn. Vzpon nanj je precej strm, še posebej v zgornjem delu. Začetek poti je v vasi Kal Koritnica.

Več na https://www.soca-valley.com/sl/poletje/pohodnistvo/planinske-poti/