facebook instagram tripadvisor

Blog

Transformativni turizem

V hotelu Boka v Bovcu spodbujamo transformativni turizem. Odločili smo se objaviti povzetek članka, ki nas je navdihnil in vodil pri našem delu in v našem življenju.


Potovanja in turizem že dolgo veljajo za močno orodje gospodarske, družbene in kulturne rasti. Toda potovanje v nov, neznan svet lahko sproži rast tudi v nas.
Čeprav je prihodnost potovanj in turizma večinoma neznana, obstajajo nekateri potovalni trendi in kazalniki.
Popotniške želje, povezane z wellnessom, trajnostjo, samoto, izkušenjskimi potovanji, cenovno ugodnim razkošjem in potovanji izven 'uhojenih' poti, se bodo v prihodnjih letih verjetno razširile, transformacijska potovanja pa kažejo na to, da bodo ve bolj pomembna.

Kako so videti transformacijska potovanja?
Svet za transformacijska potovanja (TTC) Transformacijska potovanja opredeljuje kot "namerno potovanje, da bi srazširilo obzorja, se učili in prerasli v nove načine bivanja in sodelovanja s svetom." Transformacijsko potovanje je lahko za vsakogar videti drugače, vendar te potovalne izkušnje običajno vključujejo nekaj, če ne celo vse od naslednjega:

Načini za spodbujanje trajnostnega, transformativnega turizma

Če nas je svetovna pandemija česa naučila, to pomeni, da naša industrija (in celo naš svet) ni nepremagljiva in zagotovo ne brez napak.   Težki dnevi zapiranja vrat, družbenega distanciranja, bivanja doma, nošenja mask in umivanja rok se bodo morda kmalu končali, a dolgotrajni učinki tega dogodka bodo še dolgo ostali pri nas . Naša kolektivna miselnost se je spremenila - vsaj upamo, da se je. Kar je bilo nekoč pomembno, ni več. Stare, zlomljene poti so zdaj zastarele. Majhne razpoke so se razkrile in spremenile v ogromna, nepremostljiva brezna. Povratka ni več. Prihodnost potovanj in turizma mora biti trajnostna, preobrazbena in smiselna. Vir: https://longitudedesign.com/transformative-sustainable-tourism/

Reka Soča

Reka Soča, ki ima izrazito smaragdno zeleno barvo, velja za eno najlepših rek v Evropi.

Njena voda teče čez velik, majhne slapove in kaskade ter skozi ozke skalnate soteske, na poti pa je vrezala presenetljive kanjone in tolmune. Reka in njeni pritoki navdušujejo ljubitelje naravnih lepot in iskalce pustolovskih vodnih športov, kot so kajak na divjih vodah, rafting, soteskanje itd. V reki Soči živi znana riba - Soška postrv, ki privablja ribiče z vsega sveta. Gorska pokrajina nad reko Sočo pa je bila prizorišče največje gorske bitke v zgodovini med prvo svetovno vojno.


Reka Soča poteka tik pred hotelom Boka in našim gostom (skreno, tudi nam, ki delamo tukaj) ponuja izjemno priložnost, da iz našega bara vzamejo kavo Qubik, se sprehodijo do reke in ob njej uživajo. Je mogočen in veličasten vir navdiha za številne izvrstne pesmi, poezije in zgodbe.

Njena okolica je znana po podiranju naravnih rekordov. V bližini je slap Boka, slap, ki ima največ pretoka vode v Sloveniji. Visok je 144 m.

Dolina Trente je dom informacijskega centra Triglavskega narodnega parka, poimenovanega po Mt. Triglav, najvišji vrh v Sloveniji. Gorske poti vas vodijo tudi do Krnskega jezera, največjega visokogorskega gorskega jezera v Sloveniji.

Dolina Soče je bila prva destinacija v Sloveniji, ki si je zaradi trajnostnega razvoja turizma prislužila naziv Evropska destinacija odličnosti (EDEN). Del tega je posledica zgodb o miru na Poti miru. Lahko bi se cel dan pogovarjali o Soči, vendar vam bomo pustili, da jo doživite sami, ko pridete v naš hotel.   - ekipa hotela Boka

Poslovna srečanja in teambuilding v 2021

Po letu brez primere smo prisiljeni ponovno razmisliti o tradicionalnih poslovnih srečanjih in teambuildingih.

V hotelu Boka se pripravljamo na hibridna poslovna srečanja in na nov pristop do teambuildingov. Zavedamo se, da se bo veliko udeležencev odločilo ostati v svojih pisarnah / domovih in se jih bodo udeležili od tam, zato nadgrajujemo našo tehnologijo, da bo podprla ta novi slog in mešanico oddaljenih in tradicionalnih srečanj.


Kar se tiče osebnih srečanj, bomo veliko več dejavnosti izvajali zunaj, na odprtem. Kar je še bolje! Narava, ki nas obdaja, je zelo navdihujoča in zagotavlja povečanje produktivnosti in preobrazbene izkušnje. Namesto letakov in papirjev boste vi in vaša ekipa domov odnesli novo spoznanje narave in nov nivo motivacije.

Pravtako želimo spodbuditi podjetja, da za nekaj dni preselijo svoje delovno okolje v naš hotel, z ekipo ste  lahko skupaj, ne da bi bili v utesnjenem pisarniškem prostoru in spoštujete vse zdravstvene ukrepe. Spomladi priporočamo skupinsko vožnjo s kajaki, kolesarjenje ali pohod s piknikom namesto običajnega odmora za kavo. Sliši se zabavno, kajne? Iskreno, spremembe so včasih dobre. Vsekakor si ne želimo presedeti še ene 9 urne prezentacije (hec).

Green&Safe

S ponosom sporočamo, da je Hotel Boka vključen v znamko Green&Safe - za odgovorno, varno in trajnostno ravnanje v turizmu, ki jo je ustvarila Slovenska turistična organizacija, da bi vam pomagali določiti namestitve, ki so v teh težkih časih varnejše in bolje pripravljene.

 

STO-jev komentar gre takole:

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Zaupanje v znamko I feel Slovenia ohranjamo in povečujemo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu, ki jih označuje in predstavlja nov znak GREEN&SAFE . Z njim označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija.  - Hotel Boka